Audiovisual material (I1)

Vihan pitkät jäljet
List of AuthorsReima Välimäki, Niko Nikkilä, Sami Nyberg, Dita Tammivaara, Karoliina Sjö, Satu Lidman, Matti Peikola, Hanna Salmi, Mari-Liisa Varila, Marjo Kaartinen, Kurt Villads Jensen, Maijastina Kahlos, Jenni Kuuliala, Raisa Maria Toivo, Ikaros Ainasoja, Kari Karen, Mika Kurkilahti

PublisherUniversity of Turku

PlaceTurku

Publication year2018

URLhttp://vihanpitkatjaljet.utu.fi/


Abstract

Vihan pitkät jäljet -selainpelissä pelaaja pääsee ratkaisemaan
menneisyyden ongelmia ja joutuu pohtimaan historian ennakkoluuloja ja viholliskuvia. Pelaaja pääsee testaamaan, miten toimisi historiallisissa tilanteissa, kuten esimerkiksi Rooman inkvisition syyttäessä parantajaa noituudesta tai ruotsalaisten viranomaisten tutkiessa huhuja metsänhenkien palvonnasta. Peli soveltuu hyvin esimerkiksi opetuskäyttöön. Se ei edellytä ennakkotietoja historiasta, mutta antaa uutta tietoa myös lukeneelle historian harrastajalle.

Pelissä pelaaja kohtaa Lainoppineen hahmossa kuusi tilannetta, joissa historian hahmot kuten inkvisiittorit tai sotilaskomentajat pyytävät neuvoja hankalissa tilanteissa. Teloitetaanko antautuneet pakanat, ja onko vanha nainen kansanparantaja vai noita? Oman ratkaisunsa jälkeen pelaaja oppii, miten tapahtumat historiassa etenivät. Välillä lopputulos voi yllättää: menneisyydenkään ihmiset eivät aina antaneet periksi ennakkoluuloille. Toisaalta joskus pelaajalla on valittavanaan vain vaikeita vaihtoehtoja. Mikäli pelaaja pelaa läpi kaikki kuusi skenaariota, peli antaa hänelle tuomariprofiilin: hän voi olla maailmaa parantava Rauhanruhtinas, taktikoiva keskitien kulkija Viekas vouti tai vääräuskoisten kauhu Noitavasara.


Last updated on 2021-24-06 at 10:33