Kati Renvall
 PhD, Adjunct Professor (FIN: dosentti) Senior Lecturer

  • yliopistonlehtorilogopedia (psykologian ja logopedian laitos)


katren@utu.fi

Assistentinkatu 7

Turku

Työhuone330


ORCID-tunnistehttps://orcid.org/0000-0002-3329-4602





Asiantuntijuusalueet
puheterapia, kognitiviinen neuropsykologia, aikuisten neurologiset kommunikaatiohäiriöt sekä niiden arviointi ja kuntoutus, sananlöytämisen vaikeus (anomia) ja sen arviointi ja kuntoutus, afasia

Biografia

OIen laillistettu puheterapeutti ja filosofian tohtori (psykologia). Lisäksi olen logopedian dosentti (Helsingin yliopisto) ja Honorary Senior Research Fellow (Macquarie University, Australia). Toimin Turun yliopistossa logopedian yliopistonlehtorina. Tehtäviini kuuluu perustutkinto-opiskelijoiden opetus perus-, aine- ja syventävien opintojen tasolla. Opetukseni keskittyy aikuisten kommunikoinnin häiriöihin. Ohjaan kandidaatin-, pro gradu - ja väitöskirjatutkielmien tekoa.



Tutkimus
Tutkimusintressini kohdistuvat ennen kaikkea teoreettisesti motivoitujen, kliinisesti mahdollisten ja toiminnallisten aikuisneurologisten häiriöiden arviointi- ja kuntoutusmenetelmien kehittämiseen.Olen erityisen kiinnostunut sananlöytämisestä sekä sen häriöistä (anomia) ja kuntoutuksesta. Omissa tutkimuksissani sovellan etenkin kognitiivisen neuropsykologian lähestymistapaa. Tällä hetkellä teen tutkimusta, joka toivottavasti lisää ymmärrystä abstraktien käsitteiden, kuten adjektiivien ja etenkin emotionaalisten adjektiivien (esim. iloinen, surullinen, hämmästynyt), kuntoutettavuudesta ja kuntoutusmenetelmistä.

Opetus

Minulla on laaja opetuskokemus vuodesta 2006 lähtien Turun yliopistosta, kun olen toiminut logopedian oppiaineessa. Olen opettanut useilla kymmenillä kursseilla ja ohjannut useita kymmeniä logopedian alan kandidaatin ja pro gradu -tutkielmia. Olen suorittanut yliopistopedagogisia opintoja Turun yliopistossa (25 op) sekä pienempiä kokonaisuuksia postdoc-kauteni (2010-2013) aikana Macquarie University:ssä (Sydney, Australia). Korostan opetuksessani muun muassa kielellisen prosessoinnin teorioiden yhteyttä kliiniseen päätöksentekoon, sillä teoriat luovat käsityksen sille, mikä kielellisissä toiminnoissa on häiriintynyt ja mitä sille pitäisi tehdä.  



Julkaisut


Last updated on 2023-12-07 at 12:10