I1 Audiovisual material
Oikeudenmukaisuuden historia
List of Authors: Matti Johannes Koivu, Hannu Linkola
Publication year: 2018

Abstract

Neliosainen radio-ohjelma:

Matti Johannes Koivu on huomannut olleensa oikeudenmukaisuuden perässähiihtäjä. Hän oppi lapsena ajattelemaan, että oikeudenmukaisuus on jotakin, mikä on saatu valmiiksi ennen hänen syntymäänsä. Että on ollut sisällissota ja 60-luku, aatteita ja sankarillisia tekoja. Sitten vain valmista oikeudenmukaisuutta.

90-luvulla kaikki muuttui. Oikeudenmukaisuudesta alettiin taas puhua. Tuli lama ja sen myötä heräsi uusi ajatus: kaikille ei enää riittänyt ja osa putosi kyydistä. Oikeudenmukaisuus oli tullut takaisin, mutta nyt siinä ei ollut enää mitään sankarillista.

Sitten merenpinta alkoi nousta. Tuli aaltoja. Lämpöaalto. Sukupuuttoaalto. Konkurssiaalto. Pakolaisaalto. Tuli myös keskustelu identiteeteistä ja oikeudesta olla olemassa yhteiskunnassa. Kysymys oikeudenmukaisuudesta alkoi kiinnostaa laajemmin. Nyt jokainen haluaa puhua oikeudenmukaisuudesta ja määrittää sitä.

Oikeudenmukaisuuden historia -ohjelman jälkeen sekä Matti Johannes Koivulla että kuulijalla on hyvin perusteltu mielipide ja ymmärrys oikeudenmukaisuudesta.


Last updated on 2019-29-01 at 18:53