Kaapo Huttunen
FM

Doctoral Student, Art History, Musicology and Media Studies (School of History, Culture and Arts Studies)

kaapo.a.huttunen@utu.fiAreas of expertise
Musiikkitiede; Elokuvamusiikki ja -äänisuunnittelu; Nordic noir

Biography

Aloitin Turun yliopistossa tohtorikoulutettavana syksyllä 2016. Filosofian maisteriksi valmistuin Helsingin yliopistosta, jossa laadin pro gradu -tutkielmani suomalaisen valtavirtaelokuvan musiikista ja äänestä. Väitöstutkimuksessani jatkan samoilla linjoilla: aiheenani on pohjoismaisen audiovisuaalisen rikosdraaman, erityisesti niin sanotun nordic noirin, musiikki ja äänisuunnittelu.

Tutkimuksessani selvitän, kolmen tanskalaisen ja ruotsalaisen tapauksen kautta, kuinka rikosdraamojen dramaturgiat niiden musiikin ja äänisuunnittelun osalta rakentuvat ja miten ne suhteutuvat muuhun ilmaisulliseen ja kerronnalliseen ainekseen. Valaisen tutkimuksessani myös käytettävissä olevien resurssien ja erilaisten kulttuurisidonnaisten arvorakenteiden, kauneuskäsitysten ja taiteellisen ryhmätyöskentelyn tapojen vaikutuksia kyseisissä esimerkkitapauksissa. Kehitän tutkimuksessani myos uutta elokuvamusiikin ja -äänten yhteisanalyysin metodologiaa.

Yksi keskeinen syy väitöskirjani aihevalintaan löytyy taustastani: olen työskennellyt jo usean vuoden ajan säveltäjänä, tehden musiikkia erityisesti erilaisiin audiovisuaalisiin tarpeisiin, muun muassa fiktio- ja dokumenttielokuviin.Last updated on 2018-08-10 at 11:38